Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2001 hos G-gruppen:
19 juli

Mer än 10 000 besökare på vår hemsida

Den 17 juni kom den 10 000:e besökaren på G-gruppens hemsida sedan starten den 20 mars 1999. Det är främst under senaste året, som besökarantalet har vuxit. Detta mycket tack vare att hemsidan utvecklats från en enkel sajt, som allmänt behandlade tysk släktforskning med främst länkar till andra hemsidor. I dag har flera delar tillkommit såsom speciella sidor som behandlar forskning i de tidigare och nuvarande tyska områdena nära Östersjökusten, G-gruppens diskussionslista och projektet "Dalfolk i Pommern. De har rönt mycken uppskattning från de svenska forskare, som besökt hemsidan.

Genom bildandet av Föreningen G-gruppen för ett drygt halvår sedan, hoppas vi att en större skara forskare kommer att medverka och dela med sig av sina erfarenheter till oss andra. Det handlar om erfarenheter från egen forskning - allt från enkla men värdefulla notiser till omfattande arbeten med nya avsnitt. Vi hoppas mycket på, att medlemmarnas kunnande om forskning och viljan att lämna underlag till nya "Vägvisare" inom geografiska områden, skall ge oss alla en ännu bättre hemsida.

De närmaste planerna är, att vi skall presentera en vägledning för tyska forskare, som söker sina anor och ättlingar i Sverige.Copyright © 1999-2002 Lars Craemer.