Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2003 hos G-gruppen:
1 september

Hildegard i Ronneby och i Schwerin

Hildegard Stoecken och Ted Rosvall i Ronneby Vår kära Hildegard Stoecken från Flensburg fick sitta vid Ehentafel vid den traditionella släktforskarfesten på lördagskvällen i Ronneby. Och vår framgångsrike och idérike förbundsordförande Ted Rosvall var kvällens värd för ca 400 personer.

Jan Nilsson, dis-syd Ny i förbundsstyrelsen blev Jan Nilsson, dis-syd, som har tagit alla bilderna. G-gruppens tjänstgörande under släktforskardagarna var Gustaf von Gertten och Anna-Lisa Kuylenstierna som fick många frågor om migration att reda ut. En tysk med sommarstuga i Småland läste i tidningen om arrangemanget och reste till Ronnebybrunn för att få hjälp.

Den bästa utställningen stod G-gruppens egen Hans-Jürgen Schmitz för. Den handlade om arbetsvandringen 1860-1920 till nordtyskland. Här visades allt ifrån värvningsannonser till gravstenar med ärvda svenska namn i Holstein.

Hildegard Stoecken kommer vi också att träffa på 55. Deutscher Genealogentag in Schwerin.Copyright © 2001,2002,2003 Lars Craemer.