Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2003 hos G-gruppen:
22 september

Schwerin - ett lyckat äventyr

Utställarna i Schwerin På 55. Deutscher Genealogentag i Schwerin deltog hela nio medlemmar ur G-gruppen. De bidrog alla till att skapa nyfikenhet på svensk släktforskning. Sveriges Släktforskarförbund var huvudansvarig för den skandinaviska utställningen som var bemannad av hjälpare från Dis Danmark, Norge och Sverige, Genealogiska Föreningen, Norsk Slektsforskningsförening, Skånes Genealogiska Förbund och Landsarkivet i Lund. Och några av de nio G-grupparna gjorde succé som föreläsare, på presskonferensen och som synliga representanter för svensk släktforskning.

Föreläsare var Hans-Jürgen Schmitz med sitt föredrag "Den svenska arbetsvandringen till Tyskland 1860 - 1920", Jürgen Weigle talade över ämnet "Sju generationer med sjuttio personer på mindre än tre timmar vid datorn" och Gustaf von Gertten, som beskrev "Familjeforskning i Sverige - utgångspunkt Berlin".

Det kom ett brev till ordföranden från vår medlemmen Gunnar Ståhl:

Hej Gustaf!

Kom hem igår kväll (tisdag) - efter - som jag tycker - mycket spännande och intressanta dagar med värdefulla kontakter och trivsam samvaro.
Du och andra vänner som dragit lasset i allt detta är värda stor uppskattning för ett mycket lyckat initiativ och väl genomfört arbete som lett till betydande framgångar!
De tyska vänner, som jag hade tillfälle att diskutera med, var imponerade över vårt ("massiva") deltagande och den kompetens som visades upp (utställning, kontakter, föredrag, databaser, material och förstås personlig kompetens)! - En utmärkt plattform för fortsatt "brobygge" över Östersjön.

Varmt tack!

Gunnar Ståhl


En mycket god sammanfattning av det vi alla, som var i Schwerin känner.Copyright © 2001,2002,2003 Lars Craemer.