Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2004 hos G-gruppen:
5 januari

Spänning, släktforskning och G-gruppen

Under år 2004 kommer vi att erbjuda många träffar på arkiv i Lund, Ystad och Stockholm. Avsikten är att hjälpa dig finna de av dina anor som passerat över Östersjön någon gång. Därför bygger vi upp ett projekt som vi kallar Över Östersjön, som har målet att skapa en databank där du ska kunna söka dina anfäder och anmödrar.

Men vi räknar med att du hjälper till själv också. Det finns mängder av intressanta arbetsuppgifter och du behöver inte bo i Stockholm eller Lund för att kunna vara med. En liten inblick i projektet kan du få på G-gruppens årsmöte den 26 februari i Sabbatsbergskyrkan i Stockholm, men mer om detta kommer senare.

En yrkesgrupp som kom över Östersjön under året 1730 - 1765 var vävare, spinnare, skrubblare, schäfrar och andra inom textilmanufakturområdet. Vi söker alla som har anor som arbetat inom detta yrkesområde. Tillsammans kan vi söka fakta om dessa anmödrar och anfäder. Varifrån kom dessa hantverkare? Vilka vägar tog de? När kom de? Vi vet att det går att finna en hel del svar på dessa frågor.Copyright © 2001-2004 Lars Craemer.