Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2005 hos G-gruppen:
9 februari

Välkommen till Släktforskarcentrum!

Tisdagen den 15 februari kl 18.00 är det Årsmöte med föreningen G-gruppen. Du kan läsa kallelsen med Förvaltningsberättelsen och Valberedningens förslag till styrelse och revisorer för år 2005 i nedanstående notis.

Efter årsmötet kommer två föredrag att hållas under den gemensamma rubriken:

1944-45 över Östersjön till Gotland från Estland och Kurland
 • Hartmut Pauldrach berättar om de flera tysen tyskar som kom från Kurlandfickan - däribland hans egen far - och om livet på Gotland och vad som händer därefter. Hartmut, som föddes i Berlin där familjen fick hjälp från hyggliga gotlänningar, har nu en bostad såväl på Gotland som i Stockholm. Och har skrivit en tjock bok om händelserna 1944-45 på Gotland som slutade i ett läger i Rinkeby utanför Kristianstad fvb med båt till Sovjet.
 • Peeter Grünberg, fanns 1944 själv i en båt som togs på släp utanför Slite av ett svenska marinfartyg. Han är lycklig över att hans far skrev ner en skildring av denna dramatiska resa och Peeter har själv forskat i svenska arkiv kring alla detaljer.
 • Vi ber dig anmäla till anna-lisa@g-gruppen.net att du avser att komma. Det underlättar vår planering.

  Du som ännu inte besökt Släktforskarcentrum kan studera kartan för att se hur du tar dig dit. Röda siffror på kartan markerar busslinjer. Promenad från Sundbybergs T- och J- stationer tar 12-15 minuter.

  Välkommen
  Föreningen G-gruppen Genealogi över Östersjön  Copyright © 2001-2005 Lars Craemer.