Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2005 hos G-gruppen:
12 april

Två succéer i Storkhuset

Krügersläktens historia till instruktiva bilder

GF och G-gruppen upplevde en lyckad premiär för seminarium i Marabouhuset lördagen den 9 april.

I fyra arbetspass med föreläsningar och samtal presenterades Danzigs historia i filmbilder och föreläsning av Jürgen Weigle. Hans Krüger gladde med en spännande berättelse om hur han med hjälp av olika källor, arkiv, litteratur och andra släktforskare lyckades få ihop sin historia om Krügersläkten.

Seminariet bestod av fyra arbetstimmar med inlagda kaffepauser och en lunchpaus vilket gav alla tillfällen att utbyta erfarenheter.

Dagen började kl 10.00 med historisk introduktion och avslutades strax före kl 15.00 efter en genomgång av Hintzesamlingen.

Passagerare, hästar och post över Östersjön

Måndagen den 11 april berättade Gunnar Ståhl, projektledare, att projektet Över Östersjön nu kommit en rejäl bit på väg.

Ystad Fästnings arkiv kommer snart att vara helt inmatat i det format som passar databasen och sök-cd har testats med framgång. Mer än 150.000 poster ska vara färdiga år 2006 om det går enligt planerna.

Chefen för Postmuseum, Gunnar Nordlinder, skapade spontanta samtal i Storkhusets hörsal, när han berättade om postdiligenser, åkande och ridande postförare med horn och om postvägar i Norden.

Måndagsksvällen kring postjakter som skulle bära såväl post som passagerare och hästar började kl 18.00 och slutade strax före kl 21.00.

Läs mer om projektet Över Östersjön"Medlemssidorna!Copyright © 2001-2005 Lars Craemer.