Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2005 hos G-gruppen:
9 maj

Hintzegruppen i Släktforskarcentrum

Under ledning av Ardis Grosjean Dreisbach arbetar sedan februari 2005 GFs Hintzegrupp. Uppgiften är att arbeta med Hintzesamlingen. Det gäller att förnya placeringarna och anpassa dem till släktforskarnas behov. Att registrera litteraturen i databasen, att få fram kartor, hänvisningar och hyllmarkeringar som underlättar för såväl besökaren som de som regelbundet måste rätta till den oreda som lätt uppstår.

Oscar Gottfried Engelbert Hintze föddes i Högestad som son till prästen. Högestad ligger söder om Tomelilla men Gottfried växte upp på det gamla säteriet Kåseholm nordväst om järnvägssamhället. Till skillnad från många släktingar valde Gottfried att ägna sig åt jorden och blev trädgårdsmästare. På så sätt hamnade han så småningom i Solna.

Hintzegruppen avser att under år 2006 göra en utställning om Gottfried Hintze en av GFs största gynnare genom tiderna. Måndagen den 16 maj kl 14.00 besöks vi av ordföranden i Gottfried Hintzes stiftelse för invandrarforskning.Copyright © 2001-2005 Lars Craemer.