Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2005 hos G-gruppen:
25 november

Axel Oxenstiernas brevväxling - karta och kompass

Axel Oxenstiernas brevväxling ger oss både karta och kompass när vi söker information om perioden 1600-1650.

Därför arrangerar GF och G-gruppen en kväll i hörsalen hos Släktforskarcentrum i Sundbyberg med en föreläsning om Axel Oxenstiernaprojektet. Detta projekt beräknas vara avslutat före den 1 januari 2006. Pengarna är slut. Men medel finns reserverad för publiceringen av band 1.

Arkivrådet Helmut Backhaus är aktiv i detta projekt och är således inne på spurtvarvet. Den 28 november berättar han i alla fall om hur detta projekt görs tillgängligt för svenska släktforskare. Registerna kommer att finnas på Internet och går att använda om man har rätt lösenord.

Välkomen den 28 november före kl 18.00. Entré genom järngrinden som går till Marabouparken. Om du kommer för sent så ber vi dig anmäla detta i förväg så att vi kan släppa in dig. Skriv till alk@g-gruppen.net.

Vi kommer också att berätta om Axel Oxenstiernas Stammbuch som utkom häromåret. Alla som bekantat sig med stamböcker vet värdet av den för den egna forskningen. Givetvis kan vi inte undgå att kommentera Gunnar Wetterbergs två band om Oxenstierna. (Gunnar Wetterberg håller på att avsluta boken om fredens general Arvid Horn. Det blir spännande när den kommer ut)

Tider:
  • 18.00 - 18.45 föreläsning
  • 18.45 kaffepaus
  • 19.15 - 20.00 föreläsning och samtal
  • Kostnad 20 kr per person - Gåvor är inte förbjudna.
Hintzesamlingen är öppen för besök och samtal.


Copyright © 2001-2005 Lars Craemer.