Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2006 hos G-gruppen:
6 augusti

Nacka Strand och vår första CD

G-gruppen kommer att märkas under Släktforskardagarna i Nacka Strand med placering på F3 och med Genealogiska Föreningen som närmaste granne. I programtidningen för Släktforskarmässan så finns såväl Schwedenstrasse som Pommerscher-Greif under samma F3. En tredjedel av F3 ägnas åt släktforskning i Estland och Livland. Den andra åt bl a Pommern/Mecklenburg och projektet Över Östersjön. Den tredje åt projektet Schwedenstrasse.

G-gruppens första cd kommer att presenteras vid Släktforskardagarna i Nacka Strand och kan redan

nu beställas här av G-gruppens medlemmar
Du som ännu inte är medlem kan snabbt bli medlem och få köpa skivan till medlemspriset 110 kronor (ordinarie pris 375 kronor). Medlemspriset 110 kronor gäller bara om betalning inkommit senast den 30 september.
Cds namn är:


Över Östersjön cd nr 1
Resande mellan Ystad och Greifswald/ Stralsund/
Stettin/ Rostock/ Lübeck 1830-1861
.


Med hjälp av denna cd kan du granska resandetrafiken mellan tyska hamnar och svenska och danska orter. Du kan söka på ortsnamn som Kalmar, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad, Köpenhamn, Härnösand, Hurva, Bollerup, Vittskövle, Stockholm, Norrköping, Tosterup och Wanås. Då får du fram alla som uppgivit dessa orter för någon del av resan. Det kan tex också stå stämplat på deras resehandling.
Du kan själv också läsa originalhandlingarna.
Sökningar kan du göra på förnamn, efternamn, yrken och orter.
Det finns mer än 20.000 poster för åren 1830-1861 som ger dig möjlighet att t ex söka på gesäller, skräddare eller hovsångare. Eller kända personer som Jenny Lind, Hagdahl, generaler och grosshandlare. De senare skapade ofta stora företag så småningom.
En cd som kommer att bli obligatorisk för alla universitetsforskare och seriösa släktforskare men också för hembygds- eller ortsforskare.

Välkomen till den underbara mässhallen i Nacka Strand. Buss 443 från Slussen rekommenderas. Det tar tio minuter till hållplats Nacka Strand.Copyright © 2001-2006 Lars Craemer.