Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2007 hos G-gruppen:
21 oktober

Användarträffar CD nr 1
Resenärer över Östersjön 1830-1860, Ystad-Pommern

G-gruppens CD nr 1 med sökbart register över resenärer mellan Ystad och Pommern 1830-1860 med tillhörande digitalt fotograferade dokument har nu funnits ute sedan nyåret 2007. Den innehåller drygt 20 000 personposter och cirka 1 200 bilder av dokument, oftast hela uppslag med personförteckningar samt bilder på en del kompletta pass.

Under hösten har vi nu lagt ut två kvällar, tillfällen när du kan få hjälp att söka och när vi kan jämföra våra erfarenheter och utforska CD:ns möjligheter.

Vi inbjuder därför till användarträffar torsdagen den 15 november och tisdagen den 4 december. Platsen är Släktforskarcentrum, Allén 7, Sundbyberg. Vi öppnar klockan 17:00 och finns tillgängliga från den tiden för rådgivning. Klockan 18:00 övergår vi till genomgång, visning, jämförelse och övning under handledning samt annat som du tycker är viktigt. Kvällen avslutas klockan 20:00.

Från 17:30 finns kaffe/té och bröd/lätt smörgås till självkostnadspris.

Det finns också möjlighet att påverka val av tidsperioder som vi härnäst ska ge oss på att ge ut CD för med resenärer. Kanske finns det också medlemmar som är intresserade av registrering för särskilda perioder. – Vi har nu bra hjälpmedel som är tillgängliga. Fotograferat material finns för hela perioden 1683-1830, som ännu inte bearbetats mer än begränsat.

Anmälan om deltagande görs snarast till Anna-Lisa Kuylenstierna. Även om Du inte har CD är Du välkommen. Blir anslutningen stor räknar vi med att erbjuda extra användarträffar efter nyår, men begränsar antalet deltagare per tillfälle för att erbjuda bästa möjliga utbyte av träffarna. Vi följer strikt anmälningsordningen.Copyright © 2001-2007 Lars Craemer.