Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2007 hos G-gruppen:
2 november

Två intressanta arrangemang med G-gruppen!

1. Riksarkivet Marieberg för att fynda forskarkunskap

Måndagen den 5 november är du välkommen till Riksarkivet Marieberg. Klockan 16.00 börjar en unik genomgång av arkivmaterial som kan rymma hemligheter, som hjälper dig att komma längre i ditt eget släktforskararbete. Det gäller särskilt för dig som har anor över Östersjön eller Nordsjön och som funderar över vilka nya spår du kan finna i arkiven.

För den ivrige så öppnar vi dörrarna till seminarierummet hos RA redan kl 15.00 men själva programtiden är 16.00-17.45.

Vi kommer denna måndag i huvudsak ägna oss åt äldre arkivmaterial, som berör utrikesförvaltningen, resor, pass, tull, licenthandlingar, Livonica och Pommeranica. Vi ska också ge några exempel på hur du kan personforska i enskilda arkiv och vilka villkor som kan gälla.

RA har plockat ut mängder av arkivmaterial ur olika bestånd som vi tror kan överraska och intressera dig. Eftersom visningen är exklusiv sä blir det flera medverkande än vanligt men vi kommer att se till att de inte blir för många deltagare eftersom vi gärna vill ha samtal med dem som kommer.

2. Träff om balt-tysk släktforskning

Torsdagen den 8 november klockan 18.00 i lokal Anrep, Släktforskarcentrum, huvudentrén i det gamla Marabouhuset i Sundbyberg.

Vi är intresserade av att få kontakt med alla som håller på med balt-tysk släktforskning (Livland, Estland, Lettland) och som vill samverka med oss.

Du kan vara helproffs eller nybörjare inom området. Vi vill gärna peka på GFs Hintzesamling och dess baltiska avdelning. Där finns mycken hjälp att hämta.

Vi räknar med att alla ska få lyfta fram sina frågor men också med att Karlis Timuska och några till gör några fördjupningar i sin forskning.

Vi ordnar så att alla kan få något att äta och dricka till självkostnadspris.

Till bägge arrangemangen fordras obligatorisk föranmälan till Anna-Lisa Kuylenstierna 08-6860364 eller alk@solvikshalsan.se.Copyright © 2001-2007 Lars Craemer.