Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2008 hos G-gruppen:
8 september

G-gruppen på Malmö2008 - en succé

Släktforskardagarna i Malmö blev de bästa någonsin i förbundets historia. G-gruppen gjorde succé och fick 35 nya medlemmar och sålde ett halvt dussin cd:ar ÖÖ nr 1. G-gruppens stora väggkarta med Östersjötema, som Thomas Murray producerat, fungerade som underlag för samtal med intresserade besökare. Många medlemmar fick tips på hur de skulle få bäst nytta av sin ÖÖ-cd och dess många sökmöjligheter.

Malmö2008 hade 3.062 betalande besökare och till det ska vi lägga närmare tusentalet funktionärer och utställare. G-gruppen hade t ex sex representanter i monter V 23 under ledning av Otfried Czaika.

Lördagkvällen avslutades med en middag på restaurangen Glasklart med 310 släktforskare och G-gruppen samlades runt ett stort bord med vår Ehrenmitlgied Gustaf Eichbaum, Kassel, Gudrun Wallengren, Brønshøj och Elsie Martin, USA, som ärade gäster. Gunnar Ståhl, föreläsare på mässan, hade med sig vår vän och samarbetspartner Jan Torstensson, Lund.

På måndagen sammanträdde i København den nordiska samarbetsgruppen Nordgen som Gustaf von Gertten tillhört i elva år. Ny representant för G-gruppen är nu Gunnar Ståhl som får ökat kontaktnät för ÖÖ-projektet.Copyright © 2001-2008 Lars Craemer.