Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2009 hos G-gruppen:
28 oktober

Att släktforska – om resor Över Östersjön och Öresund
och om att hitta uppgifter om anmödrar och anfäder bland resenärer

Som medlemmar i G-gruppen har vi alla ett intresse av att få veta hur och när våra anfäder och anmödrar tog sig över havet – till eller från Sverige eller bådadera.

Tisdagen den 17 nov 2009 kl 18 har vi en träff för medlemmar där denna fråga är i fokus. Med samlad erfarenhet bistår vi – eller tar emot – tips och råd om hur man söker uppgifter om resande förfäder.

Vi har allt tänkbart material med oss, förteckningar, listor, avfotograferade arkivvolymer och allt som vi hittills samlat om resandet över havet. Du får en allmän inblick i hur man söker, men framför allt hoppas vi kunna ge personliga råd om hur du närmar dig din släkts resande.

Vår ambition är att kunna bistå var och en som kommer till vårt möte med i varje fall början till en lösning på något problem. Bäst är vi på att hantera frågor som rör tiden före 1860, då tvånget på inrikespass och flertalet utrikespass upphörde – och därmed listor över resande.

Gunnar Ståhl, Anna-Lisa Kuylenstierna, Thomas Murray, Helena Andersson, Rolf Boettge

Välkommen till vår medlemsträff den 17 november kl. 18:00 i Sveriges Släktforskarförbunds konferenslokal Anderstorpsvägen 16, Solna T-bana Huvudsta.
Parkeringsplatser finns vid Anderstorpsvägen - avgiftsfritt efter klockan 18.00.

Kaffe/té och bröd med pålägg finns till självkostnad.

OBS!! Anmälan senast den 15 november till Anita Sundell, anita@g-gruppen.net eller per telefon 08-659 08 30. – Vid behov den 17 november, 08-37 24 81 (Gunnar Ståhl).Copyright © 2001-2009 Lars Craemer.