Startsida Innehållsförteckning Kontaktsida
Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2010 hos G-gruppen:
15 november

Temadag om forskning i Pommern 27 november

G-gruppen arrangerar i samarbete med Genealogiska Föreningen (GF) lördagen 27 november en temadag om forskning i Pommern. Arrangemanget äger rum på Anderstorpsvägen 16, 1 tr, i Solna.

Gunilla Hanserkers inleder klockan 11.00 med att berätta något om Pommerns historia samt vilka arkiv och källor på internet, som är användbara vid forskning rörande Pommern. Gunilla kommer också berätta om vilka föreningar, som finns för pommernforskare, samt om G-gruppens arbete på området. Föredraget kommer kryddas med exempel från hennes egen forskning i Vorpommern.

Kaffepaus 12.00-12.30

Kl 12.30 - 13.00 står Gustaf von Gertten vid ett bokbord och visar exempel på den imponerande samlingen genealogiska litteratur som finns i Hintzesamlingen.

Kl 13.00 ger Gustaf just dig konkreta tips på vilka böcker du kan ha nytta av och sen kan du själv söka vidare i hyllorna.

GF har denna dag öppet kl.10.00-20.00 med möjlighet till egen forskning. Det blir också försäljning av böcker och CD samt visning av GF:s klipparkiv, som nu lagts ut på medlemssidorna.

Hjärtligt välkommen!
Mårten Hougström


Copyright © Lars Craemer.