Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2014 hos G-gruppen:
1 april

Neustart...

På forumet har kära medlemmar gratulerat mig till valet som ordförande vilket jag dock inte tar åt mig. Vi är ett helt team som nu börjar det mödofulla arbete att få föreningen tillbaka på det rätta spåret. Om det som förevarit det sista året vill vi inte tala. Att nu använda ernergi för att idissla det som hänt vore att slösa med tid och kraft. Låt oss därför starta om.

Men varken glada tillrop eller ert förtroende eller all energi, som vi i styrelsen kan uppbåda, räcker till. En förening utan medlemmar som aktivt hjälper till dör. Långsamt men säkert. Därför skriver jag till er.

Föreningen behöver hjälp med underhållet av webbsidan. Länkar är som bekant färskvara och måste regelbundet kontrolleras avseende deras aktualitet och funktionalitet. Och vi behöver hjälp med transkriberingen av passagerarlistorna i vår projekt "Över Östesjön". Avseende det sista skrev nyligen en medlem till mig privat: "[...] Kan ni inte i ledningen berätta mer om vad ni behöver hjälp med och hur vi medlemmar skulle kunna hjälpa till? Kan vi göra det på distans? [...]". Svaret är: Ja! Ja!

Inom en snar framtid kommer styrelsen här på webbsidan och på listan allt eftersom att berätta hur medlemmarna kan hjälpa till samt att beskriva de hjälpmedel som Webmaster Lars f. n. konstruerar. Om 200 medlemmar hjälper föreningen 4 gånger per år vardera gång 2 dagar á 5 timmar motsvarar det fem heltidsarbetande...

Styrelsen återkommer snart.

Jürgen Weigle
för styrelsenCopyright © Lars Craemer.