Saxat från "Aktuellt och Senaste nytt" år 2014 hos G-gruppen:
12 november

G-gruppens hemsida hackad

Under den gångna helgen har G-gruppens hemsida varit utsatt för s.k. hackare. Detta gjordes genom att någon planterade en falsk kod på vår webbserver. Det innebar att en bild, som blockerade hemsidan och var främmande för oss lagts ut på fredagkvällen. Så fort detta upptäcktes på lördagmorgonen byttes vårt lösenord och den främmande bilden togs bort. Efter att hemsidan rensats och den ordinarie hemsidan lagts ut igen, kom nästa attack med en ny bild efter ytterligare några timmar. Ett par av de bilder, som används ses här bredvid. Så förflöt helgen med nya attacker hela tiden. Den sista attacken ägde rum strax efter klockan 18.00 på söndagen.

Vem kan då ha hackat sig in på hemsidan? Först trodde vi att det var en terrororganisation men allt efter att tiden gick, blev vi övertygade om, att det var någon datakunnig individ som ville prova sina krafter.

Efter vårt hackerangrepp har en av våra medlemmar fått ett mail med en räkning från Vodafon i Tyskland. Det har nog inget att göra med vår hackerattack utan är säkert ett vanligt spam. Därför kan det vara angeläget att alla ser över sitt spam- och virusskydd.

Vi tror oss veta, att vi inte fått in skadlig programkod på hemsidan. Era datorer kan inte ha smittats av datavirus genom att ni fått in bilder, som verkar konstiga på G-gruppens hemsida. Det enda, som skulle kunna skada oss, är att någon skulle kunna stjäla vårt medlemsregister. Därför togs registret bort och kommer inte att läggas tillbaka igen förrän vi fått försäkringar från vår webbleverantör att alla problem med intrånget är lösta.

Vi vill särskilt framhålla att vår diskussionslista hos Yahoo inte alls berörts av hackerintrånget. Vårt forum ligger på en säker server utanför Sverige. Vår webbsida ligger på en server i Stockholm. Ni kan alltså - utan att befara någonting - fortsätta att diskutera era genealogiska och historiska spörsmål på listan.Copyright © Lars Craemer.